Η πιο οργανωμένη κοινότητα ανταλλαγής σημειώσεων

 
markvd
Topic Author
Posts: 1
Joined: Mon Jun 06, 2016 10:18 pm

Bιοχημεία Τροφίμων 1

Sat Sep 03, 2016 5:08 pm

ιούνιος 2016
1.κατηγορίες πρωτεινών σιταριού και βιολογικός τους ρόλος
2.ενδογενές ένζυμο πλασμίνη, ρόλος στην παραγωγή τυριού
3.ρόλος ασβεστίου στη συστολή του μυός
4.αντίδραση αλκοολικής ζύμωσης και πως επωφελούνται οι ζύμες
5. εναλλακτική οξειδάση του κυτοχρώματος C
 
RAMSIS
Posts: 7
Joined: Mon Dec 28, 2015 2:12 pm

Re: Bιοχημεία Τροφίμων 1

Fri Jun 09, 2017 12:59 pm

ΙΟΥΝΙΟΥΣ 2017 ΤΣΑΚΑΛΙΔΟΥ

3 δειγματα κρεατος, 1 με καλη διατροφη και 3εκουραστο, ενα  που υπαιστει σοκ κατα τη σφαγη με καλη διατροφη και ενα που ηταν με κακη διατροφη και κουνιοταν. να σχολιασετε pH και οργανοληπτικες ιδιοτητες κρεατος

τι ειναι οι γλυκανασες και ποιος ο ρολος τους

διαφορες στα φρουτα στις 2 κατηγοριες

αλκοολικη και γαλακτικη ζυμωση με τυπους

γιατι οι κ - καζεινες υπαρχουν στην επιφανεια των μυκκηλιων
C04λDiCK (CΛD)
 
αφασία
Posts: 32
Joined: Fri Aug 21, 2015 3:33 pm

Re: Bιοχημεία Τροφίμων 1

Wed Jun 28, 2017 3:56 pm

το βλεπετε ότι δεν αλλάζουν και πολύ απο χρονο σε χρόνο :P
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
αφασία
Posts: 32
Joined: Fri Aug 21, 2015 3:33 pm

Re: Bιοχημεία Τροφίμων 1

Thu Sep 14, 2017 5:37 pm

Σεπτέμβριος 2017:

1. αυτό με τα 3 δείγματα κρέατος και τις μεταθανάτιες μεταβολές στο pH και τις οργανοληπτικές ιδιότητες 
2. Γιατί οι κ - καζεινες βρίσκονται στην επιφάνεια των μικκυλίων;
3. Γράψτε την αλκοολική και την γαλακτική ζύμωση.
4. Τι είναι οι γλυκανάσες και ποιος ο ρόλος τους στη βυνοποίηση;
5. Ποιες είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στα κλιμακτηριακά και μη κλιμακτηριακά φρούτα;
 
lydbal
Posts: 6
Joined: Sun Aug 30, 2015 4:49 pm

Re: Bιοχημεία Τροφίμων 1

Tue Jun 12, 2018 3:55 pm

Ιούνιος 2018 ίδια με Σεπτέμβριος 2017:

1. αυτό με τα 3 δείγματα κρέατος και τις μεταθανάτιες μεταβολές στο pH και τις οργανοληπτικές ιδιότητες 
2. Γιατί οι κ - καζεινες βρίσκονται στην επιφάνεια των μικκυλίων;
3. Γράψτε την αλκοολική και την γαλακτική ζύμωση.
4. Τι είναι οι γλυκανάσες και ποιος ο ρόλος τους στη βυνοποίηση;
5. Ποιες είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στα κλιμακτηριακά και μη κλιμακτηριακά φρούτα;
 
katiakalch
Posts: 74
Joined: Wed Feb 11, 2015 10:42 am

Re: Bιοχημεία Τροφίμων 1

Tue Sep 18, 2018 1:08 pm

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018


1. ποιες ειναι οι 3 μορφες της μυοσφαιρινης και που οφειλεται η διαφορα του χρωματος μεταξυ των 3 μορφων.
2. που λαμβανει χωρα η βιοσυνθεση των διαφορων λιπαρων οξεων του γαλακτος
3. ποια ειναι η προδρομη ενωση της βιοσυνθεσης των καροτενοειδων και απο που προερχεται
4. περιγραψτε τη δομη του αμυλου
 
katiakalch
Posts: 74
Joined: Wed Feb 11, 2015 10:42 am

Re: Bιοχημεία Τροφίμων 1

Tue Sep 18, 2018 1:27 pm

ερωταπαντησεις βιοχημεια τροφιμων

[size=150](23 στο συνολο..)[/size]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
paparoynosporos
Posts: 1
Joined: Fri Jan 20, 2017 9:22 pm

Re: Bιοχημεία Τροφίμων 1

Sat Jun 22, 2019 10:55 am

ΘΕΜΑΤΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
(νεο προγραμμα σπουδων)
1) Τι γνωρίζετε για την δομή της τροπονίνης και πως συμμετέχει στην συστόλη του μυ (Ca) ;
2) Ποια 2 χαρακτηριστικά της κ-καζείνης την καθιστούν διαλύτη στο Ca; Που συμμετέχει στην δομή των καζεινικών μυκκιλίων; Εξηγειστε.
3) Τα δημητριακά , ειναι πηγη αμύλου και των πρωτεινών. Ποιο απο τα δυο εχει περισσοτερη σημασια για την παραγωγη μπυρας και ψωμιου; Εξηγειστε.
4) Προδρομες ενώσεις : α) αιθυλένιο , β) χλωροφυλλη , γ) καροτονοειδη, δ) ανθοκυανες , ε) φαινολικες ενωσεις.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest