Η πιο οργανωμένη κοινότητα ανταλλαγής σημειώσεων

 
tsiou
Topic Author
Posts: 3
Joined: Mon Jun 27, 2016 8:37 pm

ΕΙΔΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Mon Jun 27, 2016 8:40 pm

ΕΙΔΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
Lorax
Posts: 126
Joined: Sun Aug 23, 2015 10:02 pm

Re: ΕΙΔΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Wed Jun 29, 2016 8:12 am

ΙΟΥΝΙΟΣ 2010
1. Ποιο στάδιο θεωρείται κατάλληλο για πετυχημένη φύτευση του πατατόσπορου. Πως μπορούμε να φτάσουμε στο στάδιο αυτό όταν:
α) μεσολαβεί μικρό διάστημα από τη συγκομιδή μέχρι τη φύτευση του,
β) μεσολαβεί μεγάλο διάστημα από τη συγκομιδή μέχρι τη φύτευση του.
2. Αν επιλέγατε να πολλαπλασιάσετε την αγκινάρα με σπόρο θα χρησιμοποιούσατε ψυχρό ή θερμό σπορείο? Αιτιολογήστε την απάντησή σας. Περιγράψτε τους χειρισμούς των ξηροφύτων μετά την εξαγωγή τους από το έδαφος. Για ποιους λόγους γίνονται?
3. Περιγράψτε τις καλλιεργητικές περιποιήσεις που πρέπει να δεχτεί το σπαράγγι στο σπορείο προκειμένου να αποκτηθούν ριζώματα καλής ποιότητας. Πότε και με ποιο τρόπο εξάγονται τα ριζώματα του σπαραγγιού από το σπορείο? Ποια είναι η άμεση φροντίδα που πρέπει να δεχτούν μετά την εξαγωγή τους? Ποιο θεωρείται ρίζωμα καλής ποιότητας?
4. Ποιες είναι οι διαφορές στην τεχνική παραγωγής κοκκαριού και βολβού για νωπή κατανάλωση του κρεμμυδιού? Τι γνωρίζετε για τη μεταφύτευση του κρεμμυδιού ( τεχνική, αναγκαιότητα, εφαρμογή, κόστος ).
5. Ποια είναι τα λάθη που παρατηρούνται κατά τον πολλαπλασιασμό της τομάτας θερμοκηπίου? Πως αντιμετωπίζονται?

Ιούνιος 2011
1. Περιγράψτε τις καλλιεργητικές περιποιήσεις που πρέπει να δεχτεί το σπαράγγι στο σπορείο προκειμένου να αποκτηθούν ριζώματα καλής ποιότητας. Πότε και πώς εξάγονται τα ριζώματα από το σπορείο; Ποια είναι η άμεση φροντίδα που πρέπει να δεχτούν μετά την εξαγωγή τους;
2. Ποια είναι η ουσία που αποτελεί "κοινό παράγοντα" για το σπάσιμο του ληθάργου στην πατάτα; Πότε είναι απαραίτητο να σπάσει ο λήθαργος; Αναφέρετε 2 χημικές μεθόδους για το σπάσιμο του ληθάργου.
3. Ποια είναι τα μειονεκτήματα του εγγενούς πολλαπλασιασμού στην αγκινάρα; Σε ποιο στάδιο της βιολογίας του φυτού γίνεται η λήψη παραφυάδων και ξηροφύτων; Να δικαιολογήσετε την απάντησή σας.
4. Ποιες είναι οι διαφορές στην παραγωγή κοκκαριού και στην παραγωγή κρεμμυδιού για κατανάλωση βολβών (καλλιεργητικές τεχνικές, σύνολο kg που χρησιμοποιούνται για σπορά, εποχή σποράς, εποχή συγκομιδής); Να δικαιολογήσετε την απάντησή σας. (Και κάτι άλλο που δε θυμάμαι...)
5. Ποιες ενέργειες γίνονται πριν τη μεταφύτευση του πράσου; Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν τα νεαρά φυτάρια προς μεταφύτευση;

Νοέμβριος 2011
1. Περιγράψτε τις καλλιεργητικές περιποιήσεις που πρέπει να δεχτεί το σπαράγγι στο σπορείο προκειμένου να αποκτηθούν ριζώματα καλής ποιότητας. Πότε και πώς εξάγονται τα ριζώματα από το σπορείο; Ποια είναι η άμεση φροντίδα που πρέπει να δεχτούν μετά την εξαγωγή τους;
2. Ποιες οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν αν φυτέψουμε πατατόσπορο που βρίσκεται στην περίοδο του ληθάργου και ποιες αν τον φυτέψουμε όταν βρίσκεται στην περίοδο της επικράτησης της κορυφής;
3. Ποια είναι τα μειονεκτήματα του εγγενούς πολλαπλασιασμού στην αγκινάρα; Σε ποιο στάδιο της βιολογίας του φυτού γίνεται η λήψη παραφυάδων και ξηροφύτων; Να δικαιολογήσετε την απάντησή σας.
4. Ποιες είναι οι διαφορές στην παραγωγή κοκκαριού και στην παραγωγή κρεμμυδιού για κατανάλωση βολβών (καλλιεργητικές τεχνικές, σύνολο kg που χρησιμοποιούνται για σπορά, εποχή σποράς, εποχή συγκομιδής); Τι μέγεθος πρέπει να έχει το κοκκάρι για την παραγωγή βολβών για νωπή κατάναλωση; Να δικαιολογήσετε την απάντησή σας.
5. Πώς γίνεται ο διαχωρισμός των σκελιδών στο σκόρδο; Ποιες ενέργειες γίνονται πριν τη μεταφύτευση του πράσου; Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν τα νεαρά φυτάρια προς μεταφύτευση;

Φεβρουαριος 2012
1. Κατι για το ληθαργο της πατατας (τι ειναι, πως επηρρεαζει, σε ποιο σταδιο θα προτιμουσατε να κανετε φυτευση, αιτιολογειστε)
2. Αν επιλέγατε να πολλαπλασιάσετε την αγκινάρα με σπόρο θα χρησιμοποιούσατε ψυχρό ή θερμό σπορείο? Αιτιολογήστε την απάντησή σας. Περιγράψτε τους χειρισμούς των ξηροφύτων μετά την εξαγωγή τους από το έδαφος. Για ποιους λόγους γίνονται?
3. Ποιες προυποθεσεις πρεπει να πληρη το σπαραγγι κατα τη μεταφυτευση απο το σπορειο για να παρουμε καλης ποιοτητας ριζωματα. Απο πια φυτα θα επιλεγατε να παρετε σπορο για καλλιεργεια, πως μπορουμε να βελτιωσουμε τη βλαστικότητα?
4. Ποιες είναι οι διαφορές στην τεχνική παραγωγής κοκκαριού και βολβού για νωπή κατανάλωση του κρεμμυδιού? Τι γνωρίζετε για τη μεταφύτευση του κρεμμυδιού ( τεχνική, αναγκαιότητα, εφαρμογή, κόστος ).
5. Ποια είναι τα λάθη που παρατηρούνται κατά τον πολλαπλασιασμό της τομάτας θερμοκηπίου? Πως αντιμετωπίζονται?

Ιούνιος 2012
1. Ποια είναι τα στάδια φυσιολογικής ενηλικίωσης του κονδύλου της πατάτας? Περιγράψτε τι θα συμβεί αν επιλεγεί κάποιο από αυτά τα στάδια για φύτευση.
2.Τι γνωρίζετε για τον εγγενή πολλαπλασιασμό της αγκινάρας. Περιγράψτε τις τεχνικές που ακολουθούνται και αναφέρατε τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα της κάθε τεχνικής.
3.Περιγράψτε τη διαδικασία εξαγωγής των ριζωμάτων σπαραγγιού από το σπορείο. (Πως γίνεται, πότε γίνεται, μετασυλλεκτικοί χειρισμοί, διαλογή)
4. Ποιες είναι οι διαφορές στην τεχνική παραγωγής κοκκαριού και κοινού κρεμμυδιού για νωπή κατανάλωση? Αιτιολογήστε την απάντηση σας. Ποιο μέγεθος κοκκαριού θεωρείται κατάλληλο για παραγωγή βολβών κρεμμυδιών.
5.Πως προετοιμάζονται οι σκελίδες του σκόρδου πριν την φύτευση (διαχωρισμός, διαλογή). Τι γνωρίζεται για την εξαγωγή φυταρίων πράσου για μεταφύτευση. (Πότε γίνεται, πως γίνεται, προδιαγραφές φυτών) Περιγράψτε τους χειρισμούς φυτών πράσου μετά την εξαγωγή τους και πριν την μεταφύτευση.

Ιούνιος 2013
1. Ποιες είναι οι μέθοδοι σποράς που χρησιμοποιούνται για τον εγγενή πολλαπλασιασμό στην αγκινάρα και ποια τα μειονεκτήματα-πλεονεκτήματα αυτού;
2. Ποιες περιποιήσεις δέχονται τα ριζώματα στο σπορείο; Πώς πρέπει να είναι τα ριζώματα που είναι κατάλληλα για φύτευση;
3. Ποια είναι τα στάδια φυσιολογικής ενηλικίωσης του κονδύλου της πατάτας? Περιγράψτε τι θα συμβεί αν επιλεγεί κάποιο από αυτά τα στάδια για φύτευση.
4. Ποιες είναι οι διαφορές στην παραγωγή κοκκαριού και στην παραγωγή κρεμμυδιού για κατανάλωση βολβών (καλλιεργητικές τεχνικές, σύνολο kg που χρησιμοποιούνται για σπορά, εποχή σποράς, εποχή συγκομιδής); Τι μέγεθος πρέπει να έχει το κοκκάρι για την παραγωγή βολβών για νωπή κατάναλωση; Να δικαιολογήσετε την απάντησή σας.
5. Πώς γίνεται ο διαχωρισμός των σκελιδών στο σκόρδο; Ποιες ενέργειες γίνονται πριν τη μεταφύτευση του πράσου; Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν τα νεαρά φυτάρια προς μεταφύτευση;

???
1.Διαφορές στην παραγωγή κοκκαριού και βολβού για νωπή κατανάλωση. Τί μέγεθος κοκκαριού πηγαίνει για παραγωγή βολβού.
2.Στάδια φυσιολογικής ηλικίας κονδύλου και τί θα γίνει αν γίνει φύτευση σε αυτά.
3.Ποιές είναι οι μέθοδοι σποράς που χρησιμοποιούνται για τον εγγενή πολ/μο στην αγκινάρα και ποιά τα μειονεκτήματα-πλεονεκτήματα αυτού.
4.Τί γνωρίζεται για την εξαγωγή του σπαραγγιού (πότε γίνεται, με τί γίνεται, μετασυλλεκτική διαχείριση, διαλογή)
5.Προετοιμασία σκελίδων για φύτευση στο σκόρδο. Τί γνωρίζεται για την εξαγωγή φυταρίων στο πράσο (εποχή, πώς γίνεται, προετοιμασία)

ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
τι γνωριζετε για την εγγενη αναπαραγωγη της αγκιναρας
διαφορες σε καλλιεργεια κρεμμυδιου για κοκκαρι και για παραγωγη εμπορικων βολβων
φυσιολογικα σταδια κονδυλου πατατας και τι θα συμβει αν φυτευθουν σε αυτα τα σταδια
πλεονεκτηματα υποστηλωσης της υπαιθριας τοματας
τεχνικη ληψης σκελιδων σκορδου
καλλιεργητικες περιποιησεις φυτων σπαραγγιου στο σπορειο για αναπτυξη καλου ριζωματος
χαρακτηριστικα πρασου για μεταφυτευση
 
supporter
Posts: 1
Joined: Tue Jan 24, 2017 11:14 am

Re: ΕΙΔΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Thu Feb 09, 2017 5:17 pm

tsiou wrote:
ΕΙΔΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

suppoooooooooooooooooooooooort
 
nikosvikings
Posts: 15
Joined: Fri Feb 23, 2018 12:33 pm

Re: ΕΙΔΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Fri Jun 15, 2018 7:29 pm

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018
1.Α. Περιγράψτε τη σπορά (έδαφος, εποχή, αποστάσεις, βάθος σποράς) και τις καλλιεργητικές περιποιήσεις που απαιτούνται για την παραγωγή ριζωμάτων σπαραγγιού σε ανοικτά σπορεία.
Β. Τι γνωρίζετε για την εξαγωγή φυταρίων πράσου για μεταφύτευση (πότε γίνεται, πώς γίνεται, προδιαγραφές φυτών). Περιγράψτε τους χειρισμούς φυτών πράσου μετά την εξαγωγή τους και πριν τη μεταφύτευση.
2.Α. Στάδια φυσιολογικής ενηλικίωσης του κονδύλου της πατάτας. Τι θα συμβεί αν ο πατατόσπορος φυτευτεί σε κάθε ένα από τα στάδια αυτά.
Β. Ποιές είναι οι χημικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα στη χώρα μας για το σπάσιμο του ληθάργου του πατατόσπορου.
3. Τι γνωρίζετε για τον εγγενή πολλαπλασιασμό της αγκινάρας. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα εφαρμογής του σε σχέση με τον αγενή πολλαπλασιασμό
4, Α. Πώς επηρεάζει η θερμοκρασία αποθήκευσης των σκελίδων του σκόρδου την ανάπτυξη και βολβοποίηση των φυτών που προέρχονται από φύτευση των σκελίδων αυτών
Β. Ποιό μέγεθος κοκκαριού θεωρείται κατάλληλο για παραγωγή βολβών κρεμμυδιού. Αιτιολόγηση απάντησης.
5. Α Επεμβάσεις κλαδέματος στην τομάτα υπαίθρου, Περιγραφή, σκοπός και χρόνος εφαρμογής τους.
Β. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της υποστύλωσης των φυτών της υπαίθριας τομάτας.
 
billysio17
Posts: 1
Joined: Tue Jun 20, 2017 1:35 am

Re: ΕΙΔΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Fri Jun 14, 2019 11:11 pm

1.Α. Περιγράψτε τη σπορά (έδαφος, εποχή, αποστάσεις, βάθος σποράς) και τις καλλιεργητικές περιποιήσεις που απαιτούνται για την παραγωγή ριζωμάτων σπαραγγιού σε ανοικτά σπορεία.
Β. Τι γνωρίζετε για την εξαγωγή φυταρίων πράσου για μεταφύτευση (πότε γίνεται, πώς γίνεται, προδιαγραφές φυτών). Περιγράψτε τους χειρισμούς φυτών πράσου μετά την εξαγωγή τους και πριν τη μεταφύτευση.
2.Α. Στάδια φυσιολογικής ενηλικίωσης του κονδύλου της πατάτας. Τι θα συμβεί αν ο πατατόσπορος φυτευτεί σε κάθε ένα από τα στάδια αυτά.
Β. Ποιές είναι οι χημικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα στη χώρα μας για το σπάσιμο του ληθάργου του πατατόσπορου.
3. Τι γνωρίζετε για τον εγγενή πολλαπλασιασμό της αγκινάρας. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα εφαρμογής του σε σχέση με τον αγενή πολλαπλασιασμό
4, Α. Πώς επηρεάζει η θερμοκρασία αποθήκευσης των σκελίδων του σκόρδου την ανάπτυξη και βολβοποίηση των φυτών που προέρχονται από φύτευση των σκελίδων αυτών
Β. Ποιό μέγεθος κοκκαριού θεωρείται κατάλληλο για παραγωγή βολβών κρεμμυδιού. Αιτιολόγηση απάντησης.
5. Α Επεμβάσεις κλαδέματος στην τομάτα υπαίθρου, Περιγραφή, σκοπός και χρόνος εφαρμογής τους.
Β. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της υποστύλωσης των φυτών της υπαίθριας τομάτας.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest