Η πιο οργανωμένη κοινότητα ανταλλαγής σημειώσεων

 
dimis
Topic Author
Posts: 2
Joined: Tue Feb 05, 2019 6:39 pm

Οινολογία ΙΙ Θεωρία

Mon Jun 10, 2019 1:41 pm

Παλαιότερες ερωτήσεις στο 9ο εξάμηνο.
Ιούνιος 2019  ομάδα Α ΣΛ

Το χρώμα των λευκών οίνων αποκτά πράσινες αντάυγειες μετά την παλαίωση
Το τριτογενές άρωμα των οίνων χαρακτηρίζεται από οσμές φρέσκων φρούτων και λουλουδιών
Οι ερυθροί οίνοι μεταγγίζονται περισσότερες φορές από τους λευκούς 
Στόχος της μετάγγισης των οίνων είναι μεταξύ άλλων και ο εμπλουτισμός τους με CO2
Η διαλυτότητα των τρυγικών αλάτων στους οίνους αυξάνεται με την αύξηση της συγκέντρωσης της αιθανόλης
Οι μαννοπρωτεΐνες συμβάλλουν θετικά στην τρυγική σταθεροποίηση των οίνων
Οι μαννοπρωτεΐνες των οίνων βρίσκονται στο σταφύλι
Το θόλωμα σιδήρου αντιμετωπίζεται με την προσθήκη σιδηροκυανιούχου καλίου στους οίνους. 
Το θόλωμα χαλκού εμφανίζεται μόνο στους λευκούς οίνους
Για να δημιουργηθεί το θόλωμα χαλκού στους οίνους είναι απαραίτητη η παρουσία των πρωτεϊνών 
Το γαλακτικό οξυ βρίσκεται στο σταφύλι
Το τρυγικό οξύ παράγεται κατά την αλκοολική ζύμωση 
Το πιο ισχθυρό οξύ που καθορίζει το pH των οίνων είναι το ηλεκτρικό οξύ
Οι πρωτεΐνες των οίνων απομακρύνονται μετά από κατεργασία με ζελατίνη 
Τα γαλακτικά βακτήρια μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση του οξικού οξέος στους οίνους 
Η οσμή στάβλου που μπορεί να εμφανιστεί στους ερυθρούς οίνους οφείλεται σε προσβολή από βρεττανομύκητα
Η οσμή φελλού οφείλεται σε προσβολή των οίνων από γαλακτικά βακτήρια 
Κατεργασία των οινών με μπετονίτη απομακρύνει τα τρυγικά άλατα

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest