Η πιο οργανωμένη κοινότητα ανταλλαγής σημειώσεων

 
mitsos13
Topic Author
Posts: 276
Joined: Sun Feb 15, 2015 9:07 pm

Αγροτική Πολιτική(θεωρία)

Sun Jun 14, 2015 8:01 pm

Παλιά θέματα
1.Για ενα απο τα προιοντα δημητριακα , αγελαδινο γαλα , καπνος , βαμβακι , ελαιολαδο να προσδιορισετε τα βασικα χαρακτηριστικα της Κοινης Οργανωσης της αγορας (κ.ο.α) και να περιγραψετε και αιτιολογισετε τη μεταβολη του χαρακτηρα της πολιτικης διαχρονικα , δινοντας ιδιαιτερη εμφαση στο ρολο των θεσμικων τιμων.
2. να περιγραψετε κανοντας χρηση διαγραμματος ενα απο τα εναλλακτικα μετρα πολιτικης για την στηριξη του αγροτικου εισοδηματος που χαρακτηριζουν την καπ
εισαγωγικος δασμος
εξαγωγικη επιδοτηση
στηριξη τιμων
ελλειμματικες πληρωμες
ελενχοςτης παραγωγης-ποσοστωσεις
Ποιες ειναι οι επιπτωσεις του μετρου και γιατι?
3.Μετην βοηθεια διαγραμματος και κανοντας χρηση των εννοιων του μεσου και οτυ οριακου κοστους να περιγραψετε την επιδραση τησ εφαρμογης μετρων τησ κοινης διαρθρωτικης πολιτικης (πυλωνας 2 τησ καπ)στο κοστος και στην αποτελεσματοκοτητα των αγροτικων εκμεταλλευσεων.
4.Τι γνωριζετε και τι μπορειται να υποθεσετε για τον τροπο που η καπ επεδρασε στην αγροτικη οικονομια τησ χωρας?Να αιτιολογισετε την απαντηση σας
5.Να προσδιορισετε συνοπτικα την πορεια της αναμορφωσης τησ καπ απο την ιδρυση της εως σημερα.Ποιο ειναι το ουσιαστικο περιεχομενο καθε 'σταθμου' ,πως αιτιολογιται και ποιος ειναι ο γενικος προσανατολισμος της πολιτικης?
6.Να περιγραψετε το μετρο της ενιαιας αποδεσμευσης ενισχυσης και να αιτιολογισετε την υιοθετηση του στα πλαισια της καπ.


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest