Η πιο οργανωμένη κοινότητα ανταλλαγής σημειώσεων

 
SoPhie
Topic Author
Posts: 9
Joined: Fri Feb 13, 2015 11:27 pm

Γαλακτοκομία-Θέματα

Mon Feb 16, 2015 11:35 am

Θέματα Γαλακτοκομίας!!!...έως 2012
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
xeniaa76
Posts: 1
Joined: Tue Jun 09, 2015 11:28 am

Re: Γαλακτοκομία-Θέματα

Thu Feb 11, 2016 12:16 pm

Μήπως έχει κάποιος πιο πρόσφατα θέματα? Που είναι πολλαπλής, συμπλήρωση κενών κλπ
 
MaryMelKaz
Posts: 42
Joined: Wed May 04, 2016 12:07 pm

Re: Γαλακτοκομία-Θέματα

Mon Jan 23, 2017 11:41 am

αυτα τα παλια θεματα εχω! Μεταξυ των οποιων και ΣΛ και συμπληρωση κενων για την εξεταση αυριο! Καλη μας επιτυχια :D 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
αφασία
Posts: 32
Joined: Fri Aug 21, 2015 3:33 pm

Re: Γαλακτοκομία-Θέματα

Thu Feb 01, 2018 9:30 pm

Επισυνάπτω μερικά θέματα, χάλια ανάλυση και ίσως κάποια λάθη, αλλά από το ολότελα... 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
αφασία
Posts: 32
Joined: Fri Aug 21, 2015 3:33 pm

Re: Γαλακτοκομία-Θέματα

Thu Feb 01, 2018 9:59 pm

Φλεβάρης του 16: 
Θεμα2. Συμπληρώστε, κυκλώστε κλπ
1. Με ποια σειρά συμβάλλουν τα διαλυτά άλατα, οι διαλυτές πρωτεΐνες και η λακτόζη στη διαμόρφωση της ωσμωτικής πίεσης του γάλακτος;...................................
2. α) η ριβοφλαβίνη β) το σύστημα ασκορβικό/δεϋδροασκορβικό έχει την πιο μεγάλη συμμετοχή στιη διαμόρφωση του οξειδοαναγωγικού δυναμικού του γάλακτος.
3. Η καζείνη και τα φωσφορικά άλατα είναι υπέυθυνα για το 20% της φυσικής οξύτητας του γάλακτος. Σ/Λ
4. Το σημαντικότερο αντιμικροβιακό σύστημα του γάλακτος συγκροτείται από ..............................
5. Ο ανόργανος Ρ του γάλακτος βρίσκεται α) στην κολλοειδή φάση, β) στον ορό
6. Η αύξηση της θερμοκτασίας του γάλακτος προκαλεί διαλυτοποίηση του κολλοειδούς φωσφορικού ασβεστίου Σ/Λ
7. Η βιολογική οξίνιση του γάλακτος αυξάνει τις διαλυτές καζεΐνες στον ορό Σ/Λ
8. Η φωτοοξείδωση της ριβοφλαβίνης του γάλακτος επάγει την οξείδωση α) του γυλλικού οξέος, β) της βιταμίνης C, γ) του λίπους
9. Ποια από τα παρακάτω ένζυμα είναι συνδεδεμένα στην μεμβράνη των λιποσφαιρίων; α) λακτοϋπεροξειδάση, β) λιποπρωτεϊνική λιπάση, γ) αλκαλική φωσφατάση δ)ριβονουκλεάση
10. Γάλα χωρίς λιποσφαίρια ονομάζεται.................και μετά την απομάκρυνση της καζεΐνης από αυτό, προκύπτει..............
11. Η χοληστερόλη ειναι περίπου 1% των συνολικών λιπιδίων του γάλακτος Σ/Λ
12. Το αγελαδινό γάλα περιέχει κατά μέσο όρο α)3% λίπος β) 3,6% πρωτεΐνη γ) 0,7% ανόργανα συστατικά και δ) εχει pH 6,2.
13. Το γάλα μπορεί να περιγραφεί ώς ..................των λιποσφαιρίων, ...................των καζεϊνικών μικκυλίων, ....................των πρωτεϊνών του ορού και .................... της λακτόζης, των βιταμινών και των μικρών μορίων.
14. Γάλα με πλουσιότερη σύσταση έχει μικρότερη ρυθμιστική ικανότητα. Σ/Λ
15. Τοποθετήστε με κριτήριο την συγκέντρωσή τους στο γάλα τα Ca, P, Mg, Na, Fe. 


Θεμα 4: Τι είναι η α- και β-λακτόζη και η λακτουλόζη; Ποιες φυσικοημικές ιδιότητες του γάλακτος επηρεάζει η ζύμωση της λακτόζης και με ποιο τρόπο;


Μάιος του 17:
Θεμα 3: Κυκλώστε, συμπληρώστε κλπ
1. Το αγελαδινό γάλα περιέχει κατά μέσο όρο α) 3,7% λίπος, β) 2,8% πρωτεΐνη, γ)0,5% ανόργανα συστατικά
2. Το γάλα του τέλους της γαλακτικής περιόδου έχει α) αυξημένο β) μειωμένο pH και α) αυξημένη β) μειωμένη λακτόζη
3. Το πιο άφθονο συστατικό των συμπυκνωμένων και κονιοποιημένων γαλάτων είναι...........
4. Η σύσταση των αλάτων του γάλακτος για το ίδιο ζώο επηρεάζεται από..........................................................
5. Ποιες καζεΐνες υδρολύει η ενδογενής πλασμίνη του γάλακτος; .........................
6. Στους 73οC/20s αντέχουν α) η γαλακτο-υπεροξειδάση β) η λιποπρωτεϊνική λιπάση γ) η αλκαλική φωσφατάση δ) η ξανθίνη οξειδάση
7. Το Η2Ο2 που απαιτείται για την δράση του αντιμικροβιακού συστήματος της υπεροξειδάσης στο γάλα προέρχεται από.........................................
8. Η αρχική (φυσική) οξύτητα του γάλακτος αφείλεται......................................
9. Γάλα χωρίς λιποσφαίρια ονομάζεται......................και μετά την απομάκρυνση από αυτό της καζεΐνης προκύπτει.......................
10. Η βιολογική οξίνιση του γάλακτος προκαλεί α) αύξηση β) μείωση του ασβεστίου και α) αύξηση β) μείωση του ανόργανου Ρ στον ορό του γάλακτος.


Αν ξέρει κάποιος μερικές απαντήσεις ας το γράψει :)
 
Σοφιαδες
Posts: 2
Joined: Sat May 28, 2016 1:32 pm

Re: Γαλακτοκομία-Θέματα

Mon Jul 02, 2018 10:18 am

ImageImageImageImageImageΛυμένα παλιά θέματα. Αν ξέρει κανείς τις απαντήσεις σε αυτά που λείπουν ας τις γράψει.
 
katiakalch
Posts: 74
Joined: Wed Feb 11, 2015 10:42 am

Re: Γαλακτοκομία-Θέματα

Mon Aug 27, 2018 10:25 am

απαντησεις σε οτι θεματα καταφερα να βρω. :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
katiakalch
Posts: 74
Joined: Wed Feb 11, 2015 10:42 am

Re: Γαλακτοκομία-Θέματα

Thu Aug 30, 2018 11:41 am

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 (ΘΕΩΡΙΑ Κ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
trasLy
Posts: 1
Joined: Mon Feb 11, 2019 1:38 pm

Re: Γαλακτοκομία-Θέματα

Fri Feb 15, 2019 11:37 am

Γαλακτοκομια Ιανουαρίου 19
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
maria456
Posts: 1
Joined: Tue Nov 27, 2018 12:03 pm

Re: Γαλακτοκομία-Θέματα

Thu Nov 28, 2019 11:08 am

Μήπως έχει κάποιος τα θέματα που έπεσαν στη θεωρία τον Σεπτέμβρη ;;

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest