Η πιο οργανωμένη κοινότητα ανταλλαγής σημειώσεων

 
515013
Topic Author
Posts: 2
Joined: Sat May 13, 2017 12:30 pm

ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Wed Aug 30, 2017 3:53 pm

χημεια τροφιμων ιουνιος 2017
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
katiakalch
Posts: 74
Joined: Wed Feb 11, 2015 10:42 am

Re: ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Tue Jun 12, 2018 6:12 pm

εργαστηριο - ιουνιος 2018

1, τι ονομαζεται ιμερτοσακχαρο και πως αυτο σχηματιζεται
2. γλυκοζη και ξυλοζη με γλυκινη - ποια αντιδραση γινεται πιο γρηγορα και γιατι
3. γιατι πρεπει 6.5<pH<10 στην Mohr
4. ασκηση με υπολογισμο %w/v NaCl χωρις τυπο! εδινε Ar, επρεπε να γραψουμε αντιδρασεις κλπ.
 
katiakalch
Posts: 74
Joined: Wed Feb 11, 2015 10:42 am

Re: ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Thu Sep 27, 2018 7:44 pm

Εργαστήριο ΣΕΠΤ. 2018

1. Γιατί είναι σημαντική η όξινη υδρολυση στη τεχνολογία τροφίμων
2. Αρχή της μεθόδου Mohr, πως χαρακτηρίζεται η ογκομετρηση και αντιδράσεις
3. Έχεις διάλυμα σακχαροζης 100mL,  1 mM και υδρολυεται το 50%. Ποσά αναγωντα σάκχαρα έχουμε σε mg

Και θεωρια...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
katiakalch
Posts: 74
Joined: Wed Feb 11, 2015 10:42 am

Re: ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Fri Jun 14, 2019 3:24 pm

ΘΕΩΡΙΑ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2019
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
SH99
Posts: 2
Joined: Sat Apr 28, 2018 9:50 am

Re: ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Sat Jun 15, 2019 10:22 am

Εργαστήριο Ιούνιος 2019
1.τι είναι ιμβερτοσακχαρο και πως δημιουργείται
2. Ποιο θα αντιδράσει γρηγορότερα η ξύλοζη με τη γλυκινη ή η γλυκόζη και γιατί
3.α Βρίσκω συγκέντρωση NaCl (χωρίς έτοιμο τυπο) + αντιδρασεις
3.β προσθέτω βενζοικο νάτριο τι αντίκτυπο θα έχει στην ογκομέτρη
 
katiakalch
Posts: 74
Joined: Wed Feb 11, 2015 10:42 am

Re: ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Thu Sep 19, 2019 6:29 pm

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2019
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
MARM
Posts: 7
Joined: Tue Jan 26, 2016 1:38 pm

Re: ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Thu Sep 19, 2019 7:58 pm

θεωρία Σεπτέμβριος 2019 -  Α' τμήμα

ΘΕΜΑ 1 – γράψτε υποχρεωτικά το (1) και επιλέξτε άλλο ένα
1)     Οξείδωση ελαϊκού οξέος. Σε ποιες θέσεις του μορίου θα γίνει απόσπαση ατόμων Η για σχηματισμό ελεύθερων ριζών (γράψτε συντακτικό τύπο και υποδείξτε τις θέσεις απόσπασης με αριθμούς)να αναφερθούν τα υδροϋπεροξείδια που θα σχηματιστούν.
2)     Τι είναι τα προ-οξειδωτικά, ποιες οι κατηγορίες τους και δώστε παραδείγματα.
3)     Ποιοι οι παράγοντες μη ενζυμικής αμαύρωσης.
4)     Στο διάγραμμα που συσχετίζει την υγρασία με την aw να σχεδιάσουμε την κινητική της αντίδρασης Maillard και να σχολιάσουμε.

ΘΕΜΑ 2 – επιλέξτε δύο από τα τέσσερα
1)     Τι ορίζεται μετουσίωση και ποιοι παράγοντες την προκαλούν.
2)     Ποιοι είναι οι δεσμοί της τριτοταγούς δομής των πρωτεϊνών, ποιος είναι ισχυρότερος και δώστε την αντίδραση σχηματισμού του.
3)     Ποιο είναι το προϊόν της καταλυτικής υδρογόνωσης της γλυκόζης και τι γνωρίζετε γι’ αυτό.
4)     Τι γνωρίζετε για τις φυσικές χρωστικές, σε ποια κατηγορία χημικών ενώσεων εντάσσεται και ποια τα χαρακτηριστικά της δομής της.
 
Valtstav
Posts: 1
Joined: Tue May 24, 2022 9:33 pm

Re: ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Tue Jul 12, 2022 7:52 am

Θεωρία Ιούνιος 2022
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests