Η πιο οργανωμένη κοινότητα ανταλλαγής σημειώσεων

 
dgk
Site Admin
Topic Author
Posts: 248
Joined: Fri Jan 09, 2015 3:54 am

Τεχνολογία Ζωοκομικών Προϊόντων

Thu Feb 05, 2015 5:51 pm

Οι διαφάνειες για το μάθημα
Τεχνολογία Ζωοκομικών Προϊόντων.rar
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
irene
Posts: 7
Joined: Tue Feb 10, 2015 11:35 pm

θέματα Γενάρη 2015

Tue Feb 10, 2015 11:45 pm

Γάλα: στάδια παρασκευής συνεκτικής γιαούρτης, τρόποι αλατίσματος και πρώτες ύλες για παρασκευή τυριών, αποστείρωση κ παστερίωση (αναφορά σε τι θερμοκρασίες και μηχανές γίνεται κάθε μία). Α είχε και μια για την κρέμα αλλά είχε να επιλέξουμε 3/4 οπότε αυτή δε την έγραψα!! :D
Κρέας(λατρεμένος): ιδιοσυντήρηση κρέατος, μικροοργανισμοί αλ. ζύμωσης, πρόσθετες και βοηθητικές ύλες για βραστά αλλαντικά, τρόποι συντήρησης κρέατος και άλλων προιόντων του (είπε πως θα βάλει ακόμα δυσκολότερα από την επόμενη και να ξεχάσουμε τα στάνταρ θέματα)
 
Possessed
Posts: 5
Joined: Tue Sep 22, 2015 8:30 pm

Re: Τεχνολογία Ζωοκομικών Προϊόντων

Fri Jan 26, 2018 5:12 pm

Σ/Λ για θεωρια και εργ: αν το κεφαλοτυρι ειναι ΠΟΠ, αν η διογκωση του παγωτου γινεται στην παγωτομηχανη, η δραση των οξυγαλακτικων καλλιεργειων ειναι η οξινιση, η ελλαδα ειναι η δευτερη χωρα παραγωγης προβειου γαλακτος, πρωτογαλα: μεγαλυτερο ποσοστο ανοσοσφαιρινων.

κριτηρια για νωπο αγελαδινο γαλα, πρωτες υλες και ρολος αλατιου, και 2 ερωτησεις με τα παραπανω Σ/Λ.

παρασκευη κεφαλοτυριου, υπολλειματα αντιβιοτικων: τι προβληματα δημιουργει και πως αντιμετωπιζεται;(αντιμετωπιση μαστιτιδων κλπ.)
αυτα θυμαμαι.
 
Vicky95
Posts: 7
Joined: Fri Jan 05, 2018 6:55 pm

Re: Τεχνολογία Ζωοκομικών Προϊόντων

Sat Jan 27, 2018 11:15 am

Σε άλλη ομάδα για το κομμάτι του γάλακτος είχε σε Σ/Λ
Αν κατά την παρασκευή Κεφαλοτυριού εφαρμόζουμε αναθέρμανση
Αν κατά την παρασκευή παγωτού οι σταθεροποιητές βοηθούν στην ανάπτυξη μικρών κρυστάλλων νερού (κάπως έτσι)
και δυστυχώς δεν θυμάμαι τα υπόλοιπα...ήταν 3 Σ/Λ στο εργαστήριο και 4 στη θεωρία, σχετικά απλά και από την ύλη των διαφανειών.
και σαν ερωτήσεις μικρής ανάπτυξης:
1. τι είναι η αποκορύφωση του γάλακτος και γιατί την εφαρμόζουμε;
2. τι παθαίνει το μίγμα του παγωτού εντός της παγωτομηχανής;
αν θυμάμαι καλά αυτές ήταν για εργαστήριο και δυστυχώς δε θυμάμαι την ερώτηση της θεωρίας. Στη θεωρία είχε και 3 προτάσεις πολλαπλής επιλογής, σχετικά απλές. 

Στο κομμάτι του Δροσινού για το εργαστήριο ήταν μόνο ο πίνακας HACCP της εργασίας μας και στη θεωρία 30 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.
 
16027
Posts: 55
Joined: Fri Jan 20, 2017 10:20 am

Re: Τεχνολογία Ζωοκομικών Προϊόντων

Mon Jul 02, 2018 5:10 pm

ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

ΘΕΩΡΙΑ ΓΑΛΑ   (επελεγες τις 3 απο τις 4)
-Ομογενοποιηση Αποκορυφωση Πατεριωση Αποστειρωση
-Σταδια παραγωγης τυριων και χρηση πυτιας
-Κριτηρια υγιεινης γαλακτος για πρωτογενη παραγωγη
-Οξυγαλακτικες καλλιεργεις (χρησιμοτητα?) 

Δεν ειχε Σ-Λ

ΘΕΩΡΙΑ ΚΡΕΑΣ
60 ερωτησεις πολλαπλης επιλογης

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest